Over ons

Nadat ons huis klaar was (mei 2007) met de bouw en de verhuizing zijn wij begonnen met de tuin die toen nog een weiland was; elke keer kwam er een nieuw stuk tuin bij. Zo hebben wij er jaren over gedaan om 7700 m2 weiland om te toveren tot het geheel dat u nu ziet.

In de begin jaren waren we met het aanbrengen van de drainage, electra- en waterleidingen bezig geweest, dat stukje komt in hoofdzaak Wim toe, hij is de techneut.

Door de Parkinson die Wim nu heeft doet hij nu nog span- en hulp-werk; lopen is voor deze ziekte een mooie manier om zich beter te voelen anders  verstijft zijn lichaam.

We hebben 13  borders en achteraan een stukje bosgedeelte dat wij zo noemen als Bos1 en Bos2; nu we een kleinzoon erbij hebben heet Bos2 nu het kabouterbos; als onze kleinzoon straks groter is mag hij de tuinkabouters uitzoeken om die te plaatsen in het kabouterbos. In dit bos groeit ook de Sorbaria Sorbifolia “Sem”, (Sem is ook de naam van onze kleinzoon), dit is een opvallende sierheester  met mooie bladkleuren oranje-geel-achtige bladeren die later veranderen naar prachtig lichtgroen; de bladeren zijn ingesneden met wit-cremige  Bloemen.

Langs de verharde paden (wij zijn rol-stoel vriendelijk)  staan veel zitjes zodat u lekker kunt uitrusten van alle bloeiende indrukken.

 We zijn trots en blij met dit geheel en willen dit graag met u delen.

Elke keer krijgt de tuin een nieuwe impuls van mijn veranderingen die ik creëer.

Daarom is de tuin nooit klaar, je blijft veranderen en dat is juist het creatieve van tuinieren.

We hopen dat u ook zo blij wordt  van alles wat  u ziet.

Zoals we zelf ook genieten van dit moois.

Jane & Wim Lichtenveldt